logo SCH 05

Αγιασμός 2020 - 2021

Η Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου ενημερώνει τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου ότι η τελετή του Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, 2020-21, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί.

 

Οι μαθητές κατά την έλευση τους στο σχολείο θα παραλαμβάνονται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού στις αίθουσές τους μέχρι την αποχώρηση τους  στις 11.45 το πρωί.

Λόγω των έκτακτων  μέτρων η τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και όλων των μαθητών της Α’ τάξης οι οποίοι θα συνοδεύονται ΜΟΝΟ από έναν γονέα.  Δεν θα επιτραπεί η είσοδος γονέων όλων των υπόλοιπων τάξεων (πλην Α΄ τάξης) στον αύλειο χώρο του σχολείου. Όσοι γονείς επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή του Αγιασμού θα πρέπει να βρίσκονται εκτός του αύλειου χώρου του σχολείου.

Ο ιερέας, αφού τελεστεί ο Αγιασμός στην αυλή, θα επισκεφτεί και θα μεταφέρει το καθαγιασμένο ύδωρ σε όλες τις αίθουσες των μαθητών.

Την τελετή του Αγιασμού μπορεί να την παρακολουθήσει μόνο ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Η χρήση μάσκας κατά την παραμονή των μαθητών στις αίθουσες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ