Τα χρώματα της φιλίας

            Μια φορά και έναν καιρό σε ένα μακρινό χωριό του δάσους ζούσε ένα μικρό λαγουδάκι ο Λάμπρος. Παρόλο που ο Λάμπρος ζούσε απομακρυσμένος από τα άλλα χωριά, είχε πολλούς φίλους. Ο Λάμπρος είχε πολλά ταλέντα και έκανε πολλά δώρα στους φίλους του.

Ο Εκτυπωτής

Μιλάμε για το1952 όπου οι άνθρωποι έγραφαν με το χέρι τα βιβλία, τις εφημερίδες και τα διαφημιστικά των εταιριών και των μαγαζιών. Ο Δημήτρης έγραφε τα διαφημιστικά, ώσπου ο Σταμάτης που ήταν το αφεντικό του, τον πλησίασε και του είπε: «Δημήτρη να σου γνωρίσω τον καινούριο σου βοηθό, τον εκτυπωτή». Ο Δημήτρης μέχρι να καταλάβει τι συνέβαινε είχε μείνει να κοιτάει τον εκτυπωτήλες και έβλεπε φάντασμα. Τότε άρχισε η μεγάλη έχθρα του Δημήτρη απέναντι στον εκτυπωτή.

MICROSOFT

Η Microsoft είναι αμερικανική εταιρεία λογισμικού. Ιδρύθηκε το 1975 από τον μπιλ γκέιτς και τον πολ άλεν, και τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Ρέντμοντ της πολιτείας Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Eπικοινωνηστε μαζι μας

Την ιστοσελίδα αυτήν την δημιούργησαν οι μαθητές της Στ’ τάξης του 1ο Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου. Σκοπός μας είναι να γνωρίσετε τον τόπο μας. Επίσης θα μαθαίνετε τα νέα και τις δραστηριότητές μας γιατί είμαστε εργατικά παιδιά.

Θρησκεία στον κόσμο

 Η θρησκεία της Γερμανίας                                                                                                         

                                                                                                             

Οι κάτοικοι ανήκουν στη Λουθηρανική{κατά 80%} και τη Ρωμαιοκαθολική {κατά 11%} Ελλκησία. Υπάρχει ελευθερία των θρησκευτικών εκδηλώσεων και το σύνταγμα δεν ορίζει θρησκεία επίσημη. Ο χριστιανισμός είναι η επικρατέστερη θρησκεία της Γερμανίας, με περίπου 53 εκατομμύρια πιστούς, σχεδόν το 64% του συνουλικού πληθυσμού.

Λευκός Πύργος.Το μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης

Ο Λευκός Πύργος Ένα κτίριο με ιδιαίτερη σημασία για τη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου ζω είναι ο Λευκός Πύργος. Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο κοντά στο Θερμαϊκό κόλπο.

Είναι ένα από τα πιο παλιά μνημεία της Θεσσαλονίκης και χτίστηκε τον 15ο αιώνα, από τον σουλτάνο Σουλεϊμάν. Ήταν οχυρωματικός Πύργος, που χρησιμοποιήθηκε στην αρχή ως κατάλυμα γενίτσαρων και σαν φυλακή θανατοποινιτών.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι άνθρωποι στον έξω κόσμο πεθαίνουν από τα ναρκωτικά.

Πιο ενοχλητικός δεν γίνεται

Το 1ο δημοτικό σχολείο Φιλύρου βρίσκεται δίπλα σε έναν  αυτοκινητόδρομο.  Οι θόρυβοι που βγαίνουν από εκεί είναι πολύ ενοχλητικοί. Το πρόβλημα αυτό το είχαν πάντα όμως ποτέ δεν το έλεγαν στο δήμο, διότι δε θα μπορούσε ...

Τι θα θέλαμε εμείς τα παιδιά

Εμείς τα παιδιά θα θέλαμε έναν κλειστό χώρο για τα αθλήματά μας. Επίσης έναν περιφραγμένο χώρο για τα αδέσποτα ζώα. Θα θέλαμε και μια αίθουσα για τις σχολικές μας εκδηλώσεις. Γι' αυτό σκεφτήκαμε όλοι να κάνουμε μια εκδρομή στον Δήμαρχο. Αυτή η εκδρομή πραγματοποιήθηκε και λύσανε  μερικά από τα προβλήματά μας!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ

  ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ  ΜΟΥ  ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΣΚΙ.

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Φιλύρου θα διοργανώσει μια διήμερη εκδρομήστην πανέμορφη Πάργα. Η εκδρομή θα γίνει στις 8 Αυγούστου και η μεταφορά θα γίνει με πούλμαν στις 8:30 το πρωί από την κοινότητα!

Δύο μέρες στην θάλασσα

 Βαρεθήκατε την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού; Τα έξοδα δεν σας επιτρέπουν να πάτε θάλασσα; Θα θέλατε να περάσετε ένα καταπληκτικό διήμερο; Ελάτε τότε στην εκδρομή που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλύρου σε μία από τις πανέμορφες παραλίες της Χαλκιδικής. Θα μάθετε να κολυμπάτε , να κάνετε κανό να κάνετε μακροβούτια και πολλά παιχνίδια στο νερό. Στην πισίνα του ξενοδοχείου θα υπάρχουν νεροτσουλήθρες, βατήρες και φουσκωτά.

Ισημερία

Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου.

Παραμυθοσαλάτα

      Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα πολύ όμορφο κορίτσι που το λέγανε Χιονάτη. Μια μέρα η μητέρα της πέθανε και ο πατέρας της (ο Τζούλιαν) παντρεύτηκε μια κακιά μητριά που την λέγανε Φρικαντέλα. Η Φρικαντέλα μισούσε πολύ τη Χιονάτη και έτσι, όταν ο πατέρας της χρειάστηκε να φύγει στον πόλεμο, η Φρικαντέλα της φερόταν πολύ άσχημα επειδή την ζήλευε. Μια μέρα που η Χιονάτη ήταν στην γιαγιά της η Φρικαντέλα κάλεσε έναν κυνηγό και του είπε:
-Θέλω να σκοτώσεις την Χιονάτη και να μου φέρεις την καρδιά της.

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ

   Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο ΛΥΚΟΣ!!!

   Οι λύκοι ζουν σε αγέλες. Κάθε αγέλη μπορεί να φτάσει έως και 36 λύκους αλλά συνήθως φτάνει έως  5 ή 9 λύκους. Ο αρχηγός της αγέλης είναι πάντα αρσενικό. Ζούνε μέχρι και 13 χρόνια, με μέσο όρο  5-6 χρόνια.

   Ελπίζω να δω έναν λύκο ελεύθερο από κοντά!!!

 

Το αγαπημένο μου ζώο

Το αγαπημένο μου ζώο είναι το σκυλάκι. Κατά τη γνώμη μου

τα σκυλάκια είναι τα πιο γλυκά, παιχνιδιάρικα και αξιαγάπητα

ζωάκια. Τα πιο όμορφα νομίζω ότι είναι τα καφέ και τα άσπρα!

Το αγαπημένο μου ζώο

Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος. Τον αγαπώ γιατί είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και μπορείς να παίζεις μαζί του. Επίσης είναι και ο φύλακας του ανθρώπου. Ελπίζω ο δικός μου σκύλος να ζήσει πολλά χρόνια!!!

ΤΡΙωΨ

Ο τρίωψ είναι ένα είδος οστρακοειδούς που συνδέεται στενά με τα καβούρια και τις γαρίδες. Είναι προϊστορικό ψάρι με 3 μάτια, πόδια, βράγχια  στα πόδια, δεν έχει πτερύγια αλλά τρίχες σαν μουστάκια και ένα κέλυφος.                       

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΩΠΕΣ;

Στη φύση, οι τρίωπες ζουν σε μικρές, καθαρές λίμνες όπου το νερό πρέπει να είναι γλυκό, όχι πολύ κρύο και χωρίς αναταράξεις. Αυτές οι λίμνες είναι πολύ ρηχές, οι τρίωπες μπορούν να κινούνται ελεύθερα αλλά πολλές φορές σέρνονται στην άμμο σκαλίζοντας τον πυθμένα το οποίο διασκεδάζουν.  

 

Η Γη

Η Γη είναι ο πλανήτης στον οποίο κατοικούν οι άνθρωποι, καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη και είναι ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζωή. Είναι ο τρίτος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο .Ο πλανήτης σχηματίστηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια έτη και έχει  φυσικό δορυφόρο, την Σελήνη.

 

TO HΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

      

TO HΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΗΛΙΟΣ

Ο Ήλιος είναι το πιο μεγάλο και λαμπερό αστέρι στο ηλιακό μας σύστημα. Σε σχέση με τη Γη είναι κατά 1.000.000 φορές μεγαλύτερος. Χωρίς το φως και τη θερμότητά του δε θα μπορούσε να υπάρξει καμιά μορφή ζωής.

Σελίδες

χειροσφαίριση

Σχολική Ιστοσελίδα Φιλύρου

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ

 

Ελάτε για μία ξενάγηση στην σχολική ιστοσελίδα του Φιλύρου.

 

 

Χριστούγενννα

Τα Χριστούγεννα νομίζω ότι είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, διότι όλη αυτή η προετιμασία τους γεμίζει χαρά. Τα δώρα κάτω από το δέντρο τα κάλαντα αλλά και τα γλυκίσματα τους φέρνουν αυτό το κάτι που λέγεται μαγία.

PAPALUIE ΚΕΚΑΚΙΑ.

Το papaluie κεκάκια είναι ένα παιχνίδι μαγειρικής και παρατηρητικότητας.

Η πελάτισσα σου ζητάει τι σχέδιο μπολ να βάλεις. Για γέμισμα υπάρχει σοκολάτα και σαντιγί. Και από πάνω βάζεις η κρέμα σαντιγί η κρέμα φράουλα. Τέλος βάζεις κερασάκι.

ΤΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΚΑΚΙ!!

 

 

 

 

O αγαπημένος μου μπασκετμπολίστας

Ο Φασούλας είναι ο αγαπημένος μου μπασκετμπολίστας! Όταν είχαμε φτάσει στον τελικό το 1987 Ελλάδα-Σοβιετική Ένωση νικήσαμε 103-101 στην παράταση. Ο Φασούλας είχε βάλει μόλις 23πόντους!!! Από μικρός εντυπωσιαζόμουν μαζί του και μου άρεσαν τα καλάθια του. Μπορεί σήμερα να είναι μεγάλος σε ηλικία αλλά δεν παύει να είναι ο αγαπημένος μου μπασκετμπολίστας!

Το Αγαπημένο Μου Άθλημα

   Το αγαπημένο μου άθλημα είναι το βόλεϊ. Το βόλεϊ παίζεται με έξι άτομα, είναι και γυναικείο αλλά και ανδρικό άθλημα. Αυτό το άθλημα γίνεται πάντα σε ορθογώνια γήπεδα που στη μέση υπάρχει ένα δίχτυ ή αλλιώς ένα φιλέ και παίζεται με μία μπάλα όπου έχει σφαιρικό σχήμα.Το παιχνίδι αρχίζει με το σερβίς και ακολουθεί η υποδοχή. Αν η μπάλα πέσει στο γήπεδο μιας ομάδας, πόντο έχει η άλλη ομάδα.

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΘΛΗΜΑ

Το  αγαπημένο  μου  άθλημα  είναι  το  βόλει.Μου  αρέσει  επειδή  είναι  ένα  γυναικίο  άθλημα  άλλα  και  επειδή κάνει  ωραίο  σώμα.Γι  αυτό  θα το  προτείνω  στα  κορίτσια  που  τους  αρέσει  ο  αθλητισμός  να  το  δοκιμάσουν

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ PIT BULL

Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος και συγκεκριμένα τα pitbull

Νίκος Γκάλης

                               Ο αγαπημένος μου έλληνας μπασκετμπολίστας είναι ο Νίκος Γκάλης. Μου αρέσει πολύ γιατί έχει βάλει εκπληκτικά καλάθια και έχει χαρίσει πολλές φορές τη νίκη στην Ελλάδα. Έχει παίξει σε πολλές ομάδες. Μερικές από αυτές είναι ο Άρης, ο Παναθηναϊκός και άλλες.

Brave

Σε ένα βασίλειο που είναι στα ψηλά μέρη τηsΣκωτίαs, η Μέριντα είναι κόρη του βασιλιά Φέργκουs και τηs βασίλισσαs Έλινορ.

Art

PAOK

O ΠΑΟΚ ιδρύθηκε το 1926 από Κωσταντινοπολίτες πρόσφυγες που ακολούθησαν την ανταλλαγή τον πληθυσμών μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την συνθήκη της Λωζάνης που ακολούθησε. Νωρίτερα είχε ιδρυθεί στην πόλη ΈΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κυρίως από μέλη των ελληνικών συλλόγων της πόλης ΕΡΜΗΣ και ΠΕΡΑ ΚΛΟΜΠ. Από την ένωση αυτή προέκυψε αρχικά το (1925) η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και μετά από ένα χρόνο ο ΠΑΟΚ. Ο αθλητικός και πολιτιστικός  σύλλογος ΕΡΜΗΣ  ιδρύθηκε  στην Κωνσταντινούπολη το 1875 και αποτέλεσε  τον αρχαιότερο  ποδοσφαιρικό  σύλλογο που ιδρύθηκε στην που επικρατεί στην Τουρκία.

 

Το αγαπημένο μου άθλημα

Το αγαπημένο μου άθλημα είναι το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πάρα πολύ!

Ασχολούμαι από μικρός με αυτό. Από την πρώτη φορά που το έπαιξα κατάλαβα ότι μου ταιριάζει!!!

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω τόσο καλός ποδοσφαιριστής όπως ο Μέσι!!!

 

Νιντζα

Οι ninja ήταν οι πολεμιστές της Ιαπωνίας. Ανακάλυψαν την πολεμική τους τέχνη το 700π.Χ. Μετά από καιρό πολέμησανμε τους κινέζους πολεμιστές samurai.Με τον καιρό  συμφιλιώθηκαν και έφτιαξαν πολλά όπλα. Κάποια από αυτά είναι:katanaκαι katanabaterfly.

Η αγαπημένη μου ομάδα

Η αγαπημένη μου ομάδα είναι ο Ολυμπιακός.Την υποστηρίζω γιατί συνέχεια νικάει και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ιδρύθηκε το 1925. Έχει κερδίσει πολλά κύπελα και προταθλήματα. Στο ChampionsLeagueτα έχει πάει πολύ καλά και φέτος θα τα πάει ακόμα καλύτερα!!!

MESSI VS RONALDO

Τελικά   O Λιονέλ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο; Το ερώτημα ένα, αλλά οι απαντήσεις διαφέρουν, οπότε κάνουμε crashtest στους τίτλους και στις ατομικές διακρίσεις τους και σας αφήνουμε να αναδείξετε τον κορυφαίο με βάσει το προσωπικό σας γούστο!

 

Το αγαπημένο μου άθλημα

Από  πολύ  μικρή  ονειρευόμουν  να γίνω μια αθλήτρια  του βόλει. Μεγαλώνοντας άρχισα να το ζητάω επίμονα από τους  γονείς μου. Αυτοί  μου έκαναν  την χάρη και τελικά βρέθηκα μέσα σε ένα γήπεδο του  βόλει  να προπονούμαι.   Μου αρέσει τόσο πολύ γιατί εκτός  από το σώμα γυμνάζω και το μυαλό. Προτείνω σε όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα που τους αρέσει.

Το αγαπημένο μου άθλημα

Το αγαπημένο μου άθλημα είναι το Μπάσκετ! Το λατρεύω πραγματικά!

    Από πέρυσι ασχολούμαι με το σπορ αυτό. Προπονούμαι συνεχώς σε έναν σύλλογο 2 φορές την εβδομάδα. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο γήπεδο ενθουσιάστηκα και κατάλαβα αμέσως πως είναι το άθλημα που μου ταιριάζει.

    Τι μου αρέσει πιο πολύ σε αυτό;

MESSI-RONALDO

Ο Μέσσι είναι ο αγαπημένος παίκτης όλων. Είναι ένας μεγάλος παίκτης που αθλείται και αγωνίζεται στην ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ BARCELONA που έχει αναδειχθεί η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου 4 φορές. Ο Μέσσι είναι  23-24 χρονών.

Ο RONALDO είναι και αυτός μεγάλος παίκτης και η ομάδα του η REAL έχει αναδειχθεί η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου 9 φορές. Είναι 25-26 χρονών.

 

Νίκος

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο μου άθλημα. Η ομάδα που υποστηρίζω είναι από την Αθήνα  και είναι ο Παναθηναϊκός. Η ιστορία της ομάδας μου είναι η εξής:

 Ο Παναθηναϊκός ιδρύθηκε το 1908 και είναι η πρώτη ομάδα που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα. Στην Eυρώπη δεν τα πάει και τόσο καλά αλλά παλιότερα είχε προκριθεί στον ημιτελικό του Championleage.

 

Γεωργία

Σελίδες

Είσοδος

Επιλέξτε ...

Επισκέπτες

 • Total Visitors: 189738
 • Unique Visitors: 17365
 • Registered Users: 53
 • Τελευταίος Εγγεγραμμένος Χρήστης: Στ1_2014
 • Published Nodes: 104
 • Since: 11/19/2011 - 22:19

Ποιοι είναι εδώ

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.

Ποιοι γράφτηκαν τελευταία

 • Στ1_2014
 • Γιώργος Σταυρίδης
 • Άρτεμις Ξανθού
 • Γιώργος Γετερίδης
 • Βαγγέλης Τσαχιρίδης